• MASTERCLASS 5 ELEMENTEN LEER EN DE PSYCHOSOMATIEK

    ‘Ik ervaar de goedbedoelde adviezen van mijn moeder als verstikkend!’ Anne is 27 jaar en heeft astma. Niet de Long, niet de Lever en niet de Nier, maar behandelen vanuit het Aarde-element met de Maag en Milt hebben Anne geholpen om grip te krijgen op haar astma. Door Anne inzicht te geven in de oorzaak van haar astma verbeterde haar relatie met haar moeder en de mensen om haar heen. Ze leerde hoe ze haar grenzen aangeeft en steun kan aannemen of geven. Zo creëerde ze voldoende ruimte om te kunnen ademhalen.

ZESDAAGSE MASTERCLASS 5 ELEMENTEN LEER 

‘Wat is uw klacht?’ Het is de klassieke vraag van veel therapeuten bij de eerste kennismaking. En natuurlijk, die vraag stel ik ook. Maar de werkwijze die volgt op deze vraag is substantieel anders. Hiervoor gebruik ik de 5 elementen leer en Bu Ming.

De 5 elementen leer combineer je met al jouw eerder opgedane kennis en vaardigheden en daarmee ga je op zoek naar het element dat de oorzaak is van de klacht en pakt die aan, bij de wortel. Vanuit dat element behandel je fysieke en emotionele klachten om zo de persoon weer bij zichzelf te brengen. Dat noemen we Bu Ming. Je behandelt dus de persoon die een klacht heeft en niet de klacht van een persoon. Deze werkwijze biedt een structurele en blijvende oplossing.

wat leer je
In deze zesdaagse masterclass leer je:
  • wat de relaties zijn van de vijf elementen met de cycli in de natuur en het leven;
  • de lichamelijke en persoonskenmerken van elk element met de daarbij behorende psychosomatische profielen;
  • jouw zintuigelijke vaardigheden ontwikkelen en hoe je die inzet bij de verschillende elementen;
  • in jouw behandeling gebruik maken van de drie niveaus Hemel (shen), Mens (qi) en Aarde (jing)
  • acupunctuurpunten selecteren op basis van hun naam (niveau van de Hemel) om zo de persoonlijke energie in balans te brengen en te ondersteunen vanuit Bu Ming.
voor wie
Deze masterclass is bedoeld voor acupuncturisten, tuina-therapeuten, shiatsu- therapeuten en TCM-studenten in het laatste jaar.

direct toepasbaar
Ik ben Brecht Sebregts en ik werk vanuit een reële benadering waarbij ik zorg voor een goede implementatie in de praktijk waarin je werkt. Mijn lessen zijn gebaseerd op actief en ervarend leren.

accreditatie
Voor alle masterclasses is accreditatie aangevraagd bij Zhong en NVA.

data, locatie en kosten
De zesdaagse masterclass 5 elementen leer vindt plaats in Haarlem op 5 en 6 oktober, 9 en 10 november en op 30 november en 1 december. Lestijden zijn van 09.45-16.15 uur.
Jouw investering bedraagt €950.

aanmelden
Aanmelden voor de masterclass doe je door een email te sturen naar info@centrumsebregts.nl

LESDATA 2018

5 en 6 oktober

9 en 10 november

30 november en 1 december

PRIKKELSESSIE 5 ELEMENTEN LEER

Wanneer: zaterdag 7 april van 10.00-12.30 uur

Waar: Haarlem

Tijdens deze 2.5 uur durende sessie krijg je een goede indruk van de inhoud en de stijl van de masterclass 5 elementen leer en de psychosomatiek. En het kost je niets! Op die manier kun je ontdekken of deze masterclass aansluit bij jouw leerbehoefte en werkwijze om je zo verder te ondersteunen in je professionele groei. Na afloop is er voldoende gelegenheid om jouw specifieke vragen te beantwoorden.

Aanmelden voor de prikkelsessie en de masterclass doe je door een email te sturen naar info@centrumsebregts.nl of door te bellen naar 06 28 64 60 48.

INTERVISIE – WERKEN MET DE 5 ELEMENTEN LEER

Wil jij jouw casus uit de praktijk belichten vanuit de 5 elementen leer? Wil je weten welke behandelblokkades de 5 elementen leer kent en hoe je daarmee kunt werken? Kom dan naar deze praktijkgerichte intervisie-sessie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over deze sessie door een email te sturen naar info@centrumsebregts.nl of door te bellen naar 06 28 64 60 48.

PUNTEN EN HUN NAAM

Bu Ming, het voeden van de bestemming, gaat over wie iemand is en wat iemand wil in zijn leven. Leer tijdens deze masterclass welke mogelijkheden er zijn om personen te behandelen die klachten hebben ontwikkeld en ondersteuning kunnen gebruiken om weer bij zichzelf te komen. Dit doen we door te werken met de namen van de acupunctuurpunten.

Die naam is meer dan een naam alleen! Benieuwd hoe je Milt 16 ‘verdriet in de buik’ kunt gebruiken bij vrouw die een miskraam heeft gehad en wat dit punt voor haar kan doen? Of hoe je Lever 5 ‘houtwormkanaal’ gebruikt om boosheid naar de oppervlakte te brengen zodat deze geuit kan worden? Meldt je dan aan voor deze masterclass.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over deze masterclass door een email te sturen naar info@centrumsebregts.nl of door te bellen naar 06 28 64 60 48.