huid

Petra (68 jaar), gepensioneerd docent
Ieder jaar kreeg ik in de zomer dezelfde klachten. Op advies van mijn dochter, die hele plezierige ervaringen had met en bij Brechtje, heb ik contact gezocht en mij op de wachtlijst laten zetten.
Na betrekkelijk korte tijd mocht ik komen voor een intake gesprek, dat ik als heel fijn heb ervaren. Brechtje verwachtte dat zij wel mogelijkheden had om mij van mijn klachten af te helpen.
Ieder consult begon met een gesprek en bekeek Brechtje mijn tong aan de boven en onderkant, waaraan zij ook veel kon zien. Heel ontspannen en tijdens heel fijne gesprekken behandelde Brechtje mij met héél dunne naaldjes, waar ik nauwelijks iets (meestal niets) van voelde. Magisch voor mij was dat Brechtje mij ook afhielp van een klacht die ik niet benoemd had, maar die zij zelf ontdekte! Naast dat ze mij afhielp van de klachten waar ik last van had.
Na tien behandelingen gaf Brechtje zelf aan dat ze verwachtte dat verdere behandeling niet meer nodig was en ben ik nog steeds heel blij met haar fijne manier van omgaan met mij. Ik hoop klachtenvrij te blijven en mocht dat niet zo zijn, dan zal ik zeker weer contact met Brechtje opnemen.

slapeloosheid

Maria (43 jaar), kapster
Na het doormaken van HELLP hield ik nog veel klachten, waarvan de duidelijkste slapeloosheid was. Dit putte me na een tijd zo uit, dat ik heel blij was toen ik goede verhalen horen over Brechtje.
Vanaf het eerste moment voelde ik me serieus genomen en begrepen. Ze luistert heel goed en ziet je als mens als geheel. Je bent meer dan de klacht. Ze is altijd betrokken en geïnteresseerd, maar blijft ook plezierig professioneel.

De naalden leken me in eerste instantie een beetje spannend, maar meestal voel ik er niets of heel erg weinig van.

Ze is reeel over wat je kan verwachten. Mijn klachten zijn gelukkig een stuk minder dan toen ik begon met de behandeling. Ik ben heel blij met Brechtje haar hulp en hoop dat ze dit nog heel lang blijft doen!

oorsuizen

René (65 jaar), gepensioneerd

De behandelingen bij Brechtje verlopen in een zéér directe vertrouwenwekkende een-op-een sfeer welk daardoor tevens een sterk psychotherapeutisch karakter heeft en deze aan de behandelingen toevoegt. Haar deskundigheid op het gebied van acupunctuur zélf staat buiten kijf, waardoor dit goede resultaten oplevert. Onderliggende problematiek wordt opgespoord. Kortom van harte aan te bevelen!

stress – algehele malaise

Jacqueline (47 jaar), arts

Ik kwam bij Brechtje terecht met klachten die je het best kunt samenvatten als algehele malaise of beter gezegd misère! Ik zat in een zeer stressvolle periode met veel gepieker, slecht slapen, onveiligheid, verdriet en somberheid. Bovendien raakte ik flink geblesseerd en, om het plaatje compleet te maken, ook nog eens in de overgang. Tja, en wat is nou wat? Het één beïnvloedt het ander. Ik was totaal uit balans en mijn normaal gesproken wel stevige basis kwijt.

Met disbalans als rode draad en steeds verschillende klachten als speerpunt, bezoek ik Brechtje ongeveer maandelijks. Het contact is zeer prettig en vertrouwd en Brechtje luistert, kijkt en voelt steeds goed waar de behandeling op gericht moet zijn. Met de juiste vragen en observaties legt ze de vinger letterlijk en figuurlijk op de zere plek. Het voelt als samen zoeken naar wat voor mij goed is met humor, een frisse blik, goede uitleg en rust. En soms heb ik het idee dat er wondertjes gebeuren. Dan denk ik: “Het maakt me niet uit waarom het werkt, maar het werkt!!” Al met al hebben de behandelingen van Brechtje me geholpen weer meer in balans te komen en weer rust te vinden.

Dank daarvoor Brechtje!!!

burnout en pijn

Pieter (31 jaar), pedagogisch medewerker

Ik ben een man (31) en ik heb ongeveer een half jaar geleden mijn behandelingstraject bij Brechtje afgesloten. Ik heb uiteindelijk zo’n acht behandelingen gehad, verdeeld over een traject van 4 maanden.

Ten tijde van het traject zat ik in een mindere fase in mijn leven. Op psychisch vlak had ik bijvoorbeeld veel last van stress en spanningen en zat ik al enige tijd ziek thuis van werk. Deze klachten hebben direct effect gehad naar hoe ik mij lichamelijk voelde. Ik had al langere tijd last van hoofdpijn en kreeg pijnklachten op verschillende plekken waar ik nooit eerder last had gehad. Door informatie op te doen bij vrienden en het internet, kwam ik uiteindelijk terecht bij de acupunctuurpraktijk van Brechtje.

Mijn eerste behandeling bij haar was tevens mijn kennismaking met acupunctuur en voorafgaand wist ik niet goed wat ik moest verwachten of hoe ik hiermee moest omgaan. Vrijwel vanaf de allereerste behandeling en tevens kennismaking met Brechtje heb ik een positieve kijk gekregen op de wereld van acupunctuur. Brechtje is iemand die uiterst professioneel te werk gaat en je al snel thuis laat voelen. Zonder het uit te spreken, kom je er al snel achter dat ze iemand is met veel kennis en vaardigheden. Mijn ervaring bij haar is dat ze erop gericht was om het natuurlijk evenwicht te herstellen, zowel op lichamelijk als psychisch gebied. In mijn ogen is ze daarom ook de fysieke belichaming van acupunctuur en een goed visitekaartje voor die wereld.

Brechtje gaat niet blindelings af op je pijnklachten, maar kijkt juist veel verder dan dat. Ze gaat met je in gesprek, doorloopt alle fasen van je leven en komt daarna pas met een behandelingsadvies. Hoewel haar acupunctuurbehandelingen mij op lichamelijk gebied niet heel veel hebben geholpen, heeft zij mij op psychisch vlak wel degelijk goed geholpen. De kanttekening daarbij is echter wel dat ik tegen haar advies in, tijdens het behandelingstraject krachtsport ben blijven doen. Had ik dit laten vallen, dan weet ik zeker dat haar behandelingen mij op lichamelijk gebied ook beter hadden geholpen.

De reden waarom ik er uiteindelijk voor koos om haar toch te blijven zien, is omdat Brechtje een hele fijne gesprekspartner is. Vanwege haar warme uitstraling, goede aura en uitstekende gespreksvaardigheden heeft zij mij erg goed geholpen op psychisch vlak. Tijdens de behandelingen hebben wij daarom ook veel gepraat. Brechtje kiest geen kant, heeft geen vooroordelen en zet je vooral op persoonlijk vlak veel aan het denken. Er waren regelmatig dagen dat ik met spanning (door stresserende factoren) naar de behandeling toe ging en uiteindelijk weer ontspannen de deur uit ging met nieuwe persoonlijke inzichten op situaties. Ik weet dat hier eigenlijk een review zou moeten schrijven over de acupunctuur, maar daardoor zou ik de omschrijving van haar andere therapeutische kwaliteiten tenietdoen.

ziekte van Ménière

Anneloes (43 jaar), docent verpleegkunde

Ik voelde me altijd erg welkom bij Brechtje. Het voelde voor mij echt als “onthaasten” om bij haar te komen. Er was veel ruimte om te vertellen hoe het écht met me ging. Ik vond dat ze goed luisterde en doorvroeg. Daarnaast gaf ze veel bevestiging dat ik goed bezig was om dingen aan te passen/te veranderen in mijn leven. Het zetten van de naalden vond ik helemaal niet eng, ze legde de eerste keer duidelijk uit wat ze ging doen (en liet de naalden zien). Het doet geen pijn, als het soms net een gevoelig plekje is, ziet ze dat vaak al aan je gezicht en dat zet ze de naald ergens anders.

Ik kijk met plezier terug op de behandelingen en wil zeker terugkomen als dat nodig is!

stress

Merel (49 jaar), verpleegkundige

Brechtje is op het juiste moment in mijn leven gekomen! Al jaren niet slapen, buik-, maag- en darmklachten en geen eetlust.

Constante hoogspanning op werk, hoogspanning privé, die lat altijd maar hoger willen leggen! Waarom? Waar sta ik? Wie ben ik? Wat wil ik?

Medicijnen wilde ik niet slikken, voor acupunctuur stond ik zeker open. Vanaf mijn eerste ontmoeting voelde ik me thuis en veilig bij Brechtje! Brechtje stelt je een vraag en alle emoties komen los!

ALLES mag en kan bij Brechtje. Heel fijn. Naast een luisterend oor werkt Brechtje zeer professioneel en zorgt de acupunctuur ervoor dat ik mezelf vrij voel als een vogel, luchtig en ontspannen waardoor ik nu beter slaap, mijn eetlust is verbeterd en ik beter mijn grenzen kan bewaken.

slapeloosheid

Rens (34 jaar), fotograaf

‘Brechtje geeft ook handige tips mee, waardoor je je probleem beter aan kan.’

Ik heb twee jaar last gehad van slapeloosheid (kaakklemmen, vaak wakker worden met een snel kloppend hart). Ik kwam bij Brechtje terecht met de vraag of ze me hierbij kon helpen. Na de eerste behandeling voelde ik me al veel beter; meer mezelf; blij en ontspannen. Waar energiestromen waren geblokkeerd in mijn lijf, was nu weer goede stroming mogelijk. De nacht volgend op de behandeling heb ik heerlijk geslapen.

Wat ook heel fijn is, is dat je goed met Brechtje kan praten over waar het mogelijk spaak loopt, en hoe zo’n probleem/uitdaging in je leven met bijvoorbeeld acupunctuur is op te lossen. Maar voor rust en stilte is er altijd ruimte als je dat verkiest. Brechtje geeft ook handige tips mee, waardoor je je probleem beter aan kan. Er is altijd een hele positieve sfeer en dat straalt Brechtje uit, waardoor je je snel op je gemak voelt.

spijsverteringsklachten

Ralf (45 jaar) zelfstandig ondernemer in de landbouw in Overijsel

In 2010 kreeg ik hevig pijn rechtsonder mijn ribben. Nadat ik kort onderzocht was werd bij mij de diagnose chronisch ontstoken alvleesklier gediagnosticeerd. Mijn echtgenote en ik konden dit gewoon niet geloven en gingen voor een second opinion naar Het Universitair ziekenhuis in Gent, ik ben daar 4 dagen lang onderzocht en de conclusie was dat ik geen chronisch ontstoken alvleesklier had, de arts in het nederlandse ziekenhuis had mijn bloedwaarden verkeerd geïnterpreteerd.. waar mijn klachten vandaan kwamen, konden ze niet vinden. Opgelucht dat ik niet ernstig was, vertrok ik weer naar huis. In 2010 kwam de pijn in alle hevigheid terug en hebben ze me weer twee dagen in Gent onderzocht maar helaas was er weer niets te vinden.

Geleidelijk ging de pijn weer weg, tot 2014. In dit jaar ben ik zo ziek geworden dat ik 25 kilo ben afgevallen en pas na maanden weer normaal kon eten….Vet eten, alcohol, en suiker kon ik absoluut niet verdagen. Alcohol dronk ik al jaren niet meer, ik heb overigens nooit veel gedronken maar nu kon ik zelfs een glas wijn of bier niet meer drinken.

Mijn echtgenote was mijn een studie Chinese geneeskunde begonnen en was tijdens een cursus in kontakt gekomen met Josef Müller, die kan je genezen sprak ze bij thuiskomst. Niet Josef maar Brechtje Sebregts heeft mij nagenoeg volledig van mijn klachten afgeholpen. Het is niet dat ik nooit meer wat voel, en natuurlijk moet ik oppassen met mijn voeding maar op zich kan ik concluderen dat ik genezen ben. Wat de reguliere geneeskunde in 11 jaren niet voor elkaar kreeg, had Brechtje in een half jaar voor elkaar. Is het niet geweldig dat er nog zulke mensen zijn!!

Photo on <a href=”https://foter.com/re/ef301a”>Foter.com</a>
Photo on Foter.com

 

algehele misère

Ellen (49 jaar), ergotherapeut

Ik kwam bij Brechtje terecht met klachten die je het best kunt samenvatten als algehele malaise of beter gezegd misère! Ik zat in een zeer stressvolle periode met veel gepieker, slecht slapen, onveiligheid, verdriet en somberheid. Bovendien raakte ik flink geblesseerd en, om het plaatje compleet te maken, ook nog eens in de overgang. Tja, en wat is nou wat? Het één beïnvloedt het ander. Ik was totaal uit balans en mijn normaal gesproken wel stevige basis kwijt.

Met disbalans als rode draad en steeds verschillende klachten als speerpunt, bezoek ik Brechtje ongeveer maandelijks. Het contact is zeer prettig en vertrouwd en Brechtje luistert, kijkt en voelt steeds goed waar de behandeling op gericht moet zijn. Met de juiste vragen en observaties legt ze de vinger letterlijk en figuurlijk op de zere plek. Het voelt als samen zoeken naar wat voor mij goed is met humor, een frisse blik, goede uitleg en rust. En soms heb ik het idee dat er wondertjes gebeuren. Dan denk ik: “ Het maakt me niet uit waarom het werkt, maar het werkt!!” Al met al hebben de behandelingen van Brechtje me geholpen  weer meer in balans te komen en weer rust te vinden.

Dank daarvoor Brechtje!!!