algehele misère

Ellen (49 jaar), ergotherapeut

Ik kwam bij Brechtje terecht met klachten die je het best kunt samenvatten als algehele malaise of beter gezegd misère! Ik zat in een zeer stressvolle periode met veel gepieker, slecht slapen, onveiligheid, verdriet en somberheid. Bovendien raakte ik flink geblesseerd en, om het plaatje compleet te maken, ook nog eens in de overgang. Tja, en wat is nou wat? Het één beïnvloedt het ander. Ik was totaal uit balans en mijn normaal gesproken wel stevige basis kwijt.

Met disbalans als rode draad en steeds verschillende klachten als speerpunt, bezoek ik Brechtje ongeveer maandelijks. Het contact is zeer prettig en vertrouwd en Brechtje luistert, kijkt en voelt steeds goed waar de behandeling op gericht moet zijn. Met de juiste vragen en observaties legt ze de vinger letterlijk en figuurlijk op de zere plek. Het voelt als samen zoeken naar wat voor mij goed is met humor, een frisse blik, goede uitleg en rust. En soms heb ik het idee dat er wondertjes gebeuren. Dan denk ik: “ Het maakt me niet uit waarom het werkt, maar het werkt!!” Al met al hebben de behandelingen van Brechtje me geholpen  weer meer in balans te komen en weer rust te vinden.

Dank daarvoor Brechtje!!!

rugpijn

Merryl (45 jaar), fysiotherapeut

Een acupuncturist met een holistische visie die de mens achter de klachten ziet!
Op zoek naar de oorzaak van de klachten waarbij mentaal en fysiek geïntegreerd worden. Brechtje maakt geen gebruik van standaard protocollen en iedere behandeling test ze opnieuw wat nodig is. Hierbij zeer doeltreffend! Ze creëert een basis van vertrouwen. Zeer kundige en lieve vrouw.

fibromyalgie en PTSS

Jolanda (36 jaar), ICT-medewerker

Sinds lange tijd heb ik klachten die passen bij fibromyalgie. Pijnlijke spieren en gewrichten, vermoeidheid, concentratieproblemen, hoofdpijn en daarbij ook angst en paniekaanvallen. In mijn jeugd heb ik traumatische ervaringen gehad en daardoor had ik ook last van PTSS. 

Psychotherapie en haptotherapie hebben mij geholpen om mijn lijf beter te begrijpen en mijn grenzen aan te geven. Ik had alleen nog steeds het gevoel dat mijn lijf in de overlevingsstand stond. Ik was al een tijd nieuwsgierig naar wat acupunctuur hierin voor mij kon betekenen.

Na de eerste paar behandelingen bij Brechtje voelde ik mij al meer ontspannen, sliep ik beter en zat ik beter in mijn vel. Inmiddels heb ik veel minder pijn, heb ik meer energie, nauwelijks meer hoofdpijn en heb ik nog nooit zo stevig in mijn schoenen gestaan. De gesprekken met Brechtje vind ik heel fijn. Ze weet altijd precies de vinger op de zere plek te leggen en geeft praktische tips om met lastige situaties om te gaan. Brechtje wenst me altijd veel plezier na een behandeling en dat klopt. Sinds ik bij Brechtje kom, heb ik echt meer plezier in het leven.

menstruatiepijn

Ellen (23 jaar), student

Een aantal maanden geleden ben ik voor het eerst bij Brechtje langs geweest. Ik heb erg veel last van menstruatiepijn en wilde liever niet aan de pil beginnen om een natuurlijke cyclus te behouden.
Omdat dit de enige oplossing is die de reguliere geneeskunde te bieden heeft, ben ik naar Brechtje gegaan om te kijken of er andere mogelijkheden waren.

De eerste afspraak was meteen al ontzettend fijn. Brechtje neemt de tijd voor je en vraagt echt naar jou als persoon in het geheel. Ik kreeg hierdoor het gevoel dat mijn klacht echt een keer goed onder de loep werd genomen door te kijken naar het geheel en niet alleen naar sec de klacht menstruatiepijn. Vooral het samen naar een oplossing zoeken, vind ik erg fijn aan Brechtje haar manier van helpen. We zijn samen gaan kijken naar hoe we acupunctuur het beste kunnen inzetten bij mijn klacht en wat voor andere factoren er een rol zouden kunnen spelen die ik zou kunnen aanpakken. Alleen al door de tips over hoe je kan omgaan met de pijn die ik van Brechtje gekregen heb, ben ik vooruit gegaan. Ik voel me op mijn gemak bij Brechtje en keek altijd uit naar de volgende afspraak. Zelf vind ik acupunctuur erg interessant en Brechtje legde altijd uit wat ze aan het doen was als ik er meer over wilde weten.
De pijn is nog niet weg, maar ik weet wel dat met Brechtje haar hulp de eerste stappen zijn gezet!

schildklier

Manon (37 jaar), docent Spaans

Sinds ruim een half jaar ben ik onder behandeling bij Brechtje.
Ik was al een tijdje wat moe en kwam erachter dat de waarden van mijn schildklier veel te hoog waren.
Ik wilde liever niet aan de schildkliermedicatie en besloot eerst te kijken of accupunctuur en voeding mij konden helpen.
Na een aantal maanden kan ik zeggen dat mijn schildklierwaarden flink gezakt zijn. Ik ben minder moe en voel me energieker.
Ik ervaar de behandelingen bij Brechtje altijd als zeer prettig. Ik vind haar erg kundig en professioneel, ze heeft ontzettend veel kennis.

stuitligging

Claire (32 jaar), hr-medewerker

We did moxibustion to see if we could get our baby to turn head down from a transverse position at 34 weeks. Brechtje is really nice and friendly and she showed us how it works and explained everything to us and we did it at home ourselves.

You do it for 30 minutes a day and we did about 10 days.  We had a few days that we missed.  Our baby did turn head down by 36 weeks.  It is easy to do (you need someone to do it to you) and you have nothing to lose by trying it. There are no risks associated with doing it.

bevalling

Manon (29 jaar), logopediste

Ik kwam langs bij Brechtje vanwege mijn zwangerschap. Ik had uit meerdere bronnen begrepen (online en offline) dat acupunctuur een middel kan zijn om de start van een natuurlijke bevalling te bevorderen.

Ik heb de behandelingen als zeer prettig ervaren. Brechtje is kundig en geeft graag uitleg over wat ze doet en wat mogelijk is en wat de achtergrond ervan is. Gezien ik zelf in de zorg werk, hechtte ik hier extra waarde aan. Verder kon ik het ook erg goed met Brechtje vinden, dat maakte de hele belevenis natuurlijk nog aangenamer.
Mocht ik haar nog nodig hebben na mijn bevalling voor eventuele ondersteuning van herstel of andere problematiek, dan trek ik zeker bij haar aan de bel. Ik beveel haar ten zeerste aan bij anderen.

maagklachten

Jeannette (67 jaar), gepensioneerd

Na een heftige reactie op antibiotica met erge maagpijn en een leverontsteking, werd ik doorverwezen naar een internist. Deze constateerde een maagbacterie waar ik een zware antibioticakuur voor kreeg en weer werd ik doodziek. Ik viel kilo’s af en had totaal geen energie meer. Artsen konden verder niets doen, alleen maagbeschermers voorschrijven. Ik had al eerder baat gehad bij acupunctuur. Dus ging ik op zoek naar een praktijk in mijn regio en zo ben ik bij Brechtje terechtgekomen.

Terwijl we goede gesprekken hadden deed Brechtje van alles met naaldjes. Totaal niet pijnlijk trouwens. Sommige klachten verdwenen onmiddellijk, zoals transpireren ‘s nachts, tintelingen in de hand, hoofdpijn. De maagklachten hadden wat meer tijd nodig, maar zijn nu, zo goed als, verdwenen. Ik eet weer normaal en heb weer veel meer energie.

Vooral de inzichten die ik heb gekregen, door de gesprekken over mijn manier van omgaan met dit proces, hebben me veel geleerd. Mijn manier van hiermee omgaan is duidelijk veranderd.

Ook andere karaktereigenschappen zijn besproken en hebben mij het inzicht gegeven dat het ook anders kan. Brechtje is erg betrokken en geeft goede adviezen.

verstoord evenwicht

Bas (45 jaar), docent

Voor mijn darmproblemen slikte ik jarenlang vitaminepillen met een verhoogd gehalte aan B6. Ik kreeg allerlei klachten die in de reguliere gezondheidszorg niet serieus genomen werden. Ik had/heb last van tintelingen, evenwichtsproblemen en nachtzweten.

Ik ben andere hulp gaan zoeken en kwam terecht bij Brechtje via haar website. Sinds twee jaar kom ik om de 6/8 weken bij haar. Het gaat heel langzaam beter met mij en de klachten nemen af. Brechtje start altijd met de vraag hoe het met me gaat en gaat op basis daarvan te werk. Als ik wil weten wat ze doet heeft ze daar altijd een onderbouwde heldere uitleg bij. Ik merk dat ze passie heeft voor haar vak. Dat geeft mij vertrouwen.

Van de naalden voel ik nagenoeg niks en voel dan de energie vrijkomen. Heel apart dat dat werkt. Het geeft mij het gevoel dat ik de balans weer terug krijg in mijn lijf. Brechtje doet dat goed. Ze is kundig in wat ze doet, je kan bij haar zijn wie je bent.

migraine

Laura (53 jaar), yogadocent

I began with Brechtje in the late year 2017 because I had been suffering from migraines for years. In 2010 I also had a brain infarct, in which one main artery tore and closed from inside probably due to the frequency and intensity of migraine attacks.

These migraines began in childhood and intensified in  periods of stress . When I started acupuncture with her, the frequency was one migraine per month, sometimes more, characterised by vomit and a few days in bed. My energy was difficult to manage most of the time since 2010.

After one and a half year treatment my migraines are almost disappeared. They decreased to one every two month approximately and the last one was now 3 months ago. There is an understanding in me of how they came about and I trust that my body now knows how to manage its own energy and live without migraines.

Brechtje is highly skilled n her field and a warm person. Her humanity allowed me to open up my vulnerabilities and be heard and accepted with care and no judgement. She listened in details and her attention gave me the possibility to realise myself how these migraines came about and where the change in me was needed.

She has played a great role in my healing and I am deeply grateful to her.

Photo on <a href=”https://foter.com/re2/98e5db”>Foter.com</a>
Photo on Foter.com