geboortekaartje

Geboortekaartje

Zwanger worden is niet vanzelfsprekend en dat realiseer ik mij heel goed. Zo was ook Lisa al een lange periode daarmee bezig. Haar verhaal begint bij een boek over het ICSI-traject. Daarin stond een klein stukje over de mogelijkheden van acupunctuur.
‘Ik zat in een ICSI-traject wat een zwaar, zowel mentaal als fysiek, traject is. In het ziekenhuis wordt op een hele medische manier gekeken om mij te helpen, maar totaal niet naar het totaal plaatje (combinatie fysiek en mentaal). In een boek over het ICSI-traject kwam ik in aanraking met acupunctuur.

Om zwanger te raken moet je zelf goed in balans zijn en gezien ik dat totaal niet was (door werkdruk en privé) stond ik er open voor om te proberen. Een aanvulling van de Oosterse geneeswijze op de Westelijke medische wereld leek mij daarom een goed idee.
De eerste paar behandelingen heeft ze vooral gewerkt om mij meer in balans te krijgen. Dit had als resultaat dat ik ook geen enorme buikpijn met opgezwollen darmen meer kreeg, wat achteraf verband had met de stress die ik had. Wat een verademing was dit.
De dag van de terugplaatsing van een embryo is altijd lastig vooruit te plannen, omdat het afhangt van je cyclus. Ik kon pas heel kort van te voren aan Brechtje doorgeven welke dag het was. Ik waardeer daardoor enorm dat ze met mij meedacht en speciaal voor mij haar agenda de ochtend van de terugplaatsing vrijmaakte, zodat ze met een behandeling mij optimaal in balans kon brengen voor de terugplaatsing. Daardoor ging ik met een gerust gevoel de terugplaatsing tegemoet en met resultaat!!’

Het geboortekaartje vond ik in mijn brievenbus. Ik vind het heel mooi om een kaartje van iemand te ontvangen met een boodschap. Dan verschijnt er bij mij een grote glimlach!