pijn

pijn

PIJN is een signaal dat aangeeft dat er ergens in uw lichaam een beschadiging is opgetreden. Pijn kan acuut en chronisch zijn. Iedereen ervaart pijn anders en zal er ook anders mee omgaan. Pijn kan veel invloed hebben op uw kwaliteit van leven en ook leiden tot klachten als angsten en depressie.

Voorbeelden van pijnklachten die met acupunctuur behandeld kunnen worden zijn: (slijmbeurs)ontstekingen, artrose, reumatische aandoeningen, spierpijn, nekklachten, rugpijn, (sport)blessures, verstuikingen, PMS-klachten, hoofdpijn, migraine, oorpijn, oorontsteking, keelpijn, neuralgie na gordelroos, spasticiteit, pijn na bevalling, aangezichtspijn, trigeminusneuralgie.

Ook voor acute pijn kunt u in de praktijk terecht. Daarbij kunt u denken aan: verstuikingen, (sport)blessures, acute aanval van hoofdpijn/migraine, keelontsteking, oorontsteking, spierpijn.

Naar de mogelijkheden van acupunctuur bij pijnbestrijding is heel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. De resultaten zijn positief en laten zien dat acupunctuur een pijnstillend effect heeft.
Bij de behandeling van uw pijnklacht wordt gekeken naar de mogelijke oorzaak van de pijn volgens de principes van Traditional Chinese Medicine. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Acupunctuur kan toegepast worden naast medicatie die is voorgeschreven door de huisarts of specialist.

ervaring van Kees

Kees (48 jaar), fotograaf

pijn stuitje

Ik had geen enkele ervaring met acupunctuur toen ik een afspraak maakte bij de Praktijk voor Acupunctuur in Leiden. Ik liep al bijna een jaar met kwalen (soort slijmbeurs ontsteking in arm en zeer pijnlijk stuitje) dat maar niet overgingen met reguliere medicijnen en fysiotherapie.

Na een zeer uitvoerig intakegesprek en dito onderzoek de eerste behandeling gehad. Het was voor het eerst in tijden dat ik weer hoop had op herstel. Na slechts twee behandelingen was de pijn van de  slijmbeursontsteking in mijn arm zo goed als verdwenen en ook mijn stuitje was dragelijk geworden. Ook een later opgelopen hardnekkige en pijnlijke sport spierblessure was met 1 behandeling verholpen. Voor zeer lange autoreizen laat ik mij nog steeds even behandelen voor mijn stuitje en zo kan ik er dan goed tegen.

Naar aanleiding van het succes van de behandelingen heb ik het niet alleen aan anderen aangeraden, maar ben ik ook zelf cursussen Shiatsu gaan volgen bij de officiële opleiding in Den Haag. Zij heeft daar zelf ook de opleiding gevolgd en kan daardoor ook nuttige oefeningen voor thuis meegeven. Ik kan het iedereen die met “lastig” te behandelen en langdurige klachten loopt aanraden om een keer je te laten behandelen door Brechtje Sebregts. Het is natuurlijk geen wondermiddel, maar voor mij persoonlijk heeft het zeer veel effect gehad.

ervaring van Brenda

Brenda (50 jaar), pedicure

pijn schouder en nek

Na jaren last te hebben van schouder/nek en al vele soorten therapieën volgt er een operatie. Na de operatie heb ik anderhalf jaar bijna geen last gehad en dan komen de klachten toch weer geheel terug. Ieder weekend en vrije dagen  een totaal vast zittende schouder/nek met veel pijn.
Weer een operatie is geen optie “ maar wat dan”.

Ik hoorde via via over acupunctuur. In het begin had ik mijn twijfels, omdat ik totaal geen zweverig type ben. Voor mijn idee is het dat toch, want wat kunnen die naalden nu doen die ze in je prikken. Toch heb ik een afspraak gemaakt en van enige zweverigheid is bij Brechtje niets te vinden, wat voor mij een hele opluchting was. Er is  zeker resultaat geboekt: van ieder weekend veel  pijn en een vast zittende schouder/nek, zijn er nu weekenden zonder pijn en vastzittende schouder/nek.

Pijn vrije periodes is voor mij al een hele verbetering en nu zijn we zover dat ik maar 1x in de 4 weken hoef een soort onderhoudsbeurt “zo zie ik het” is prima vol te houden. Ik moet wel toegeven dat sommige naalden venijnig zijn als ze er in geprikt worden. Wie weet als de aanhouder vol houd komt het helemaal pijn vrij, dat is het streven.

ervaring van Klaas

Klaas (66 jaar), instrumentmaker

ontsteking achillespees

‘Met een gezonde dosis skepsis naar haar toe.’

Enkelklachten door overbelasting tijdens sporten. Wat nu?

Naar de fysiotherapeut, maar na ca. 6 behandelingen in de vorm van massage en oefeningen voor rug en achillespees en 3 maanden verder geen waarneembaar resultaat. Volgende actie: naar Sportpolikliniek waar de diagnose slijmbeursontsteking werd gesteld. Voorgestelde behandeling: bloedafname en na centrifugeren lokaal inspuiten van de witte bloedlichaampjes, slagingspercentage max 60%. Niet echt een hoog slagingspercentage dus.

Na zoeken op internet bleek acupunctuur een optie. Een goede kennis noemde Brechtje als betrouwbaar en goed. Met een gezonde dosis scepsis  naar haar toe. Resultaat: na ca 6 maanden pijn- en blessurevrij! Groots! Volledig overtuigd van de werking, kan ik het iedereen aanbevelen en doe dat dus ook.

ervaring van Arjan

Arjan (55 jaar), schilder

slijmbeursontsteking knie

Ik had al een tijdje een slijmbeursontsteking en was daarmee ook al bij de huisarts geweest. Op een gegeven moment hoorde ik via via dat acupunctuur wel eens zou kunnen helpen.  Ik ben toen naar Brechtje Sebregts gegaan en heb me daar laten behandelen. Ik ben daar zeer tevreden over en natuurlijk ook omdat de pijn enorm is verminderd. Ik zou het iedereen aan willen raden.

ervaring van Hans

Hans (50 jaar), vrachtwagenchauffeur

peesontsteking pols

Begin 2013 kreeg ik voor de eerste keer een peesontsteking in mijn pols. Hete herstel duurde toen 8 maanden. Een aantal weken geleden kreeg ik opnieuw een peesontsteking.

Ik kwam een kennis tegen en die vroeg of ik wel eens acupunctuur geprobeerd heb. Ik heb toen een afspraak gemaakt bij Brechtje Sebregts.

De eerste kennismaking met acupunctuur was een aparte ervhttps://www.acupuncturistleiden.nl/wp-admin/post.php?post=3806&action=edit#savearing. Maar ik heb nu vijf behandelingen gehad en de pijnklachten zijn met 90% afgenomen. Ik ben vrachtwagenchauffeur en dus heb ik de hele dag mijn handen nodig. Ik kan nu weer goed functioneren in mijn werk.

ervaring van René

René (54 jaar), webdesigner

‘Ze bekijkt rustig waar de problemen en mogelijkheden liggen en forceert niks.’

Al enkele jaren had ik last van een pijnlijke linker bovenarm, waarschijnlijk ontstaan door overbelasting op een onbewaakt moment. Toen daar ook een onverklaarbare pijn in de elleboog van mijn linkerarm bij kwam, werd ik ongerust. Mede omdat zelfs gitaarspelen, mijn voornaamste hobby, problemen ging opleveren. Huisarts, fysio en Mensendieck boden geen hoopgevende oplossingen. Hoewel ik sceptisch was en geen fan ben van naalden in mijn lichaam, heb ik op basis van ervaringen van vrienden toch voor acupunctuur gekozen. Mijn scepsis bleek onterecht. Brechtje Sebregts was de eerst die echt doorvroeg, de tijd nam om te kijken wat de echte oorzaken zijn, en een passende behandeling verzorgde. Sinds die eerste behandeling is de pijn, die daarvoor alleen maar toenam, afgenomen. Nu, een half jaartje later, ben ik zo goed als geheel verlost van alle pijnen. Ook op andere gebieden lijkt de ‘balans’ in mijn lichaam weer terug te zijn. De behandelingen zijn prettig en persoonlijk, en zeker niet pijnlijk. Ze bekijkt rustig waar de problemen en mogelijkheden liggen en forceert niks. En alles is in goed overleg met huisarts, bedrijfsarts en verzekering verlopen. Zeer aan te bevelen.

PIJN

pijnklachten, hoofdpijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen, artrose, reumatische aandoeningen, gewrichtsontstekingen, slijmbeursontsteking, spier- of pees(pijn)klachten, krachtsvermindering, trillingen, krampen, nek- en rugklachten, tenniselleboog, fibromyalgie (spierreuma), verstuikingen, (sport)blessures, herstel na orthopedische operaties, PREMENSTRUEEL SYNDROOM (PMS)

terug naar het overzicht