uitvalsverschijnselen arm en hand

Petra (56 jaar), coördinator ontwikkelingssamenwerking

‘De acupunctuur sessies bij Brechtje verbeteren merkbaar mijn bewegingsfuncties en maken verrassend duidelijk hoe sterk de invloed van omgeving en levensstijl is op ‘disfunctioneren’.’

Acupunctuur zie ik o.a. door mijn werk in de gezondheidszorg in Z-O Azië als een doeltreffende en betrouwbare behandelingswijze voor herstel van uiteenlopende aandoeningen en als ondersteuning bij ziek-zijn. Acupuncturisten kijken door een andere bril dan de reguliere gezondheidszorg naar onderlinge verbanden, oorzaak en gevolg. Bij mijn eerdere ervaringen vonden sessies met naaldjes in stilte plaats, hooguit een kabbelend fonteintje of met vogel-geluid als achtergrondmuziek.

Bij Brechtje Sebregts lig je stil zonder stil te zijn, levendig, alles lijkt in beweging, al kom je zoals in mijn geval met uitvalverschijnselen van arm en hand. Adequaat, rustig gaat ze te werk met haar naaldjes, vraagt naar de diagnose van de specialist en dan plots ‘raakt ze het zere punt’. Het bijzondere is dat zij vraagt, luistert, uitlegt. Een voor mij unieke combinatie.

De acupunctuursessies bij Brechtje verbeteren merkbaar mijn bewegingsfuncties en maken verrassend duidelijk hoe sterk  de invloed van omgeving en levensstijl is op ‘disfunctioneren’. Na iedere behandeling stroomt er nieuwe energie: ‘k ga klussen doen die al lang vragen om actie,  ‘k hoor vogels zingen en krijg weer trek in een boterham met kaas en zin om appeltaart te bakken!

Kortom de benadering van Brechtje is uniek, professioneel en effectief.

 

hernia, gevolgen van whiplash (pijn, duizeligheid, moeheid, concentratieverlies), epilepsie, gevolgen van CVA/beroerte (krachtverlies, verlamming, spasticiteit, pijn, stijfheid), doof gevoel, zenuwontsteking/pijn (neuralgie)