vermoei(en)d

Tandenborstel, jurkje, paspoort, klimgordel, onderbroek, bh, zwemshort, waterfles, wandelkaart, helm, fototoestel, boek, verrekijker, sloffen, korte broek, spijkerjas, rugzak. Alles bij elkaar gezocht en klaar om na een drukke periode op werk en thuis eindelijk op vakantie te gaan! Hebben we echt alles?

Moeheid is een veel gehoord woord zo vlak voor de vakantie. En dan hopen we tijdens deze welverdiende dagen vrij uit te kunnen rusten om er bij thuiskomst weer volop tegenaan te kunnen. (Voor sommigen onder ons begint echter de periode van rust pas als we weer veilig thuis zijn.) Maar wat als dat niet zo blijkt te zijn!?

Over het algemeen is vermoeidheid kortdurend en herstellen we snel. Het kan echter ook zo zijn dat de klachten aanhouden en invloed hebben op ons dagelijks functioneren.

Vermoeidheid kent vele oorzaken waarbij o.a. gedacht kan worden aan slaapproblemen, stress, piekeren, depressie, griep of zwangerschap. In de praktijk breng ik de mogelijke oorzaken in kaart en verbeter ik tijdens de behandelingen de energiehuishouding. Want elke nieuwe dag zou toch moeten voelen als de eerste na een welverdiende vakantie!