brandende pijn in benen

Simone (43 jaar), werkzaam in hulpverlening

‘ Na bezoek aan huisarts en specialisten in het ziekenhuis (reumatoloog en dermatoloog) die medicijnen voorschreven die niet hielpen kwam ik na weer een bezoek en verwijzing van mijn huisarts terecht bij Brechtje.’

Al sinds 2014 kom ik bij Brechtje. Dat ik er nog steeds kom heeft, nu nog maar een paar keer per jaar, heeft te maken met het feit dat toen mijn klacht was verdwenen ik het nog steeds heel fijn vind om te komen, als een soort onderhoud op het gebied van gezondheid en balans.

Mijn oorspronkelijke klacht was dat ik in verloop van enkele maanden (2013) bijna niet meer kon lopen vanwege een brandende pijn in mijn benen. Na bezoek aan huisarts en specialisten in het ziekenhuis (reumatoloog en dermatoloog) die medicijnen voorschreven die niet hielpen kwam ik na weer een bezoek en verwijzing van mijn huisarts terecht bij Brechtje.

Ondanks mijn sceptische nuchtere kijk wou ik de acupunctuur het voordeel van de twijfel geven. Tijdens het eerste half jaar kwam ik zeer regelmatig en door de behandeling en de gesprekken met Brechtje (zij gaf me hoop dat het zeker weer beter kon worden) kreeg ik steeds meer moed en daarnaast ook meer kracht in mijn benen. Het brandende gevoel werd minder waardoor ik ook weer meer kon lopen zonder pijn en gedurende dat jaar kwam ik uit de vicieuze cirkel. Ik liep in 2013/2014 hooguit 100 meter, nu loop ik weer “gewoon” 10 kilometer.

Hoe dit allemaal kan, ik kan het niet verklaren. Maar Brechtje vast wel. Zij heeft een nuchtere, optimistische en kundige benadering die zelfs bij types zoals ik (eerst zien en dan geloven) alle twijfel over het effect van haar methode van acupunctuur heeft doen verdwijnen. Het werkt gewoon!