nierstenen

Jochum (48 jaar), boekhouder

‘Ik ben nog steeds verbaasd hoe bepaalde dingen met elkaar in verband staan.’

Nierstenen….iedereen die er eentje gehad heeft, weet jammer genoeg wat dat betekent. Het leek of ik een soort abonnement had… elk jaar een pijnlijke aanval. Na een ‘bonusjaar’ met meerdere aanvallen, verwees de huisarts mij door naar het ziekenhuis. Daar konden ze inderdaad alleen maar vaststellen dat er in de linkernier nog een niersteen zat (gelukkig hoogpolig) en werd ik aangenaam verrast dat ik ook gezegend was met galstenen. Langs de ene kant blij met deze wetenschap maar langs de andere kant ook ontzettend angstig bij het minste krampje of pijnscheut die zich vanuit de buik of onderrug ontwikkelde… Het verstarren begon en om die reden gelukkig bij Brechtje terechtgekomen.

Na een intakegesprek mag je nog even lekker je tong naar haar uitsteken, ze tast je pols af en met al deze informatie gaat ze aan de slag. Het klinkt eenvoudig maar na een eerste sessie waren in ieder geval de rug- en schouderspieren al helemaal ontspannen. Nierstenen wegtoveren kan ze natuurlijk niet, maar na elke sessie leert ze weer wat meer over je gesteldheid (zowel fysisch als psychisch) en krijg je een mooie energie-boost.

De nier- en galstenen houden zich inmiddels gelukkig gedeinsd met als extra bonus dat mijn immuniteit ook nog wordt gestimuleerd! Als verder gezond seropositief persoon is dat natuurlijk ook mooi meegenomen. En ik weet het wel zeker, je lijf liegt niet, dus mocht je iets vergeten te vertellen aan Brechtje, dan komt het vanzelf wel naar boven na een paar sessies. Ik ben nog steeds verbaasd hoe bepaalde dingen met elkaar in verband staan, maar voor Brechtje is het allemaal logisch! Gelukkig maar!