pijn in nek en schouder

Brenda (50 jaar), pedicure

Na jaren last te hebben van schouder/nek en al vele soorten therapieën volgt er een operatie. Na de operatie heb ik anderhalf jaar bijna geen last gehad en dan komen de klachten toch weer geheel terug. Ieder weekend en vrije dagen  een totaal vast zittende schouder/nek met veel pijn.
Weer een operatie is geen optie “ maar wat dan”.

Ik hoorde via via over acupunctuur. In het begin had ik mijn twijfels, omdat ik totaal geen zweverig type ben. Voor mijn idee is het dat toch, want wat kunnen die naalden nu doen die ze in je prikken. Toch heb ik een afspraak gemaakt en van enige zweverigheid is bij Brechtje niets te vinden, wat voor mij een hele opluchting was. Er is  zeker resultaat geboekt: van ieder weekend veel  pijn en een vast zittende schouder/nek, zijn er nu weekenden zonder pijn en vastzittende schouder/nek.

Pijn vrije periodes is voor mij al een hele verbetering en nu zijn we zover dat ik maar 1x in de 4 weken hoef een soort onderhoudsbeurt “zo zie ik het” is prima vol te houden. Ik moet wel toegeven dat sommige naalden venijnig zijn als ze er in geprikt worden. Wie weet als de aanhouder vol houdt, komt het helemaal pijn vrij, dat is het streven.

 

PIJNKLACHTEN, stijfheid, bewegingsbeperkingen, artrose, reumatische aandoeningen, gewrichtsontstekingen, slijmbeursontsteking, spier- of pees(pijn)klachten, krachtsvermindering, trillingen, krampen, nek- en rugklachten, tenniselleboog, fibromyalgie (spierreuma), verstuikingen, (sport)blessures, herstel na orthopedische operaties

Photo on <a href=”http://foter.com/re/fb19eb”>Foter.com</a>
Photo on Foter.com