syndroom van Tietze

Pieter (26 jaar), student informatica in Leiden

Na meer dan tien jaar met klachten gelopen te hebben van het syndroom van Tietze en de traditionele route van de geneeskunde (pijnstillers en injecties via de huisarts, fysiotherapie en manuele therapie) doorlopen te hebben, werd het tijd om alternatieve geneeswijzen een kans te geven. Na enkele afspraken bij de osteophaat, die helaas geen blijvend positief effect gaven, werd ik doorverwezen naar Brechtje.

De eerste acupunctuursessie ging ik tegemoet met tegelijkertijd stille hoop en een dosis scepsis. Na ongeveer 5 sessies begon ik echter voor het eerst in enkele jaren een pijnverlichting te voelen in mijn borst en werd mijn bovenlichaam merkbaar meer bewegelijk. Iets wat ik in eerste instantie niet voor mogelijk had gehouden.

De aanpak van Brechtje heeft mij vanaf het begin gefascineerd. Ze is altijd scherp en oprecht geïnteresseerd, en weet daarnaast altijd de verbinding te maken tussen op het eerste oog onbenullige zaken en je persoonlijke klachten. Je bent bij haar in goede handen en er is daarnaast altijd ruimte voor een goed gesprek.